הופעות סלון


לאחרונה יש תופעה שבה אנשים מזמינים אומנים להופיע אצלהם בסלון. במידה רבה זוהי חזרה לקונצרטי הסלון של המאה ה19. זה מאוד מתאים לאווירת החורף שבה קר בחוץ וחם בפנים. בקיץ ניתן לעשות זאת בסלון או באוויר הפתוח של הגינה/מרפסת.

אחרי לא מעט הופעות בפסטיבלים, קהילות, ופאבים, הופעתי לאחרונה אצל אחותי בסלון מול חברים קרובים שלה ושכנים. זו הייתה הופעת הסלון הראשונה שלי ובהחלט אחת ההופעות הטובות ביותר שעשיתי.

הופעה אינטימית

החלל הקטן והעובדה שהאנשים שם היו חברים ושכנים, עזרו ליצירת קשר אינטימי עם הקהל. סיפרתי את הסיפורים האישיים מאחורי השירים. הקהל היה קשוב מאוד והתחושה הייתה שכולם נהנים מאוד מהחוויה. שרתי 10 שירים מקוריים ו 2 שירים של אחרים (אהוד בנאי וירומיר נוהוויצה).

סיפרתי להם על ההופעות המשותפות עם ג'ורג' סמעאן ואיך זה השפיע על היצירה שלי. דיברתי על ההבדל בין הופעות בפסטיבלים לבין הופעת סלון.

בהופעת סלון יש צפייה לקשר אישי עם האמן. זה יותר נח לי להיפתח ולספר את הסיפור האישי שלי בהופעת סלון. והסיפורים הללו הם לא סתם מילות קישור בין השירים. הם חלק מרכזי ובהופעה והם מכניסים את השירים להקשר המתאים. לקהל לא קל להתחבר לחומר מקורי שאיננו מוכר. הסיפורים גם עוזרים לקהל להבין דברים בשירים שהיו אולי מגלים רק בהאזנה עשירית. הקהל מבין ומעריך את זה.

השחקן ליאור בן אברהם אמר "כשאתה מופיע בסלון, אתה רואה את הלחלוחית באישונים של הקהל שיושב שני מטרים ממך. אתה רואה איך הנשמה שלך חודרת להם לתוך הלב ואיך הם מגיבים במילים ובשפת גוף. אין אור על הבמה ואין חושך בקהל. אין חיץ ביני לבין הקהל. אני חושב שלהיות קרוב לקהל שלך זה הכי כיף בעולם".

אנשים קנו דיסקים ורבים ניגשו אלי והודו לי על ההופעה. אבל החוויה, כאמור, הושפעה לא רק מהשירים שלי אלא גם מהקהל. אנשים לא יודעים זאת אך האומן מרגיש את הקהל בכל רגע, ובהופעה זו האנרגיות היו מצויינות.

דני בסן מלהקת תיסלם אמר "חיפשתי משהו שיקרב אותי לקהל, ואני מטבעי מאוד אוהב לפגוש אנשים", אומר בסן. "שנים שאני מגיע להופעות שאליהן נכנסים בחושך ויוצאים בחושך. בהופעות ביתיות אנחנו מופיעים באור, רואים מקרוב את האנשים שיושבים מולנו. אנחנו באים לבתים כאנשים זרים, ויוצאים כמו חברים".

הקהל קובע מה הוא רוצה לשמוע

הופעות הסלון מעבירות את הכוח מהממסד אל האנשים הפרטיים. לא צריך לסמוך רק על מירי רגב ופוליטיקאים אחרים בנוגע לחוויות התרבות. כמו שירותי הסטרימינג ואתרי גיוס המונים (הדסטארט וכו') שהעבירו את השליטה מחברות התקליטים אל האנשים, כך גם הופעות הסלון מאפשרות לקהל לגלות אומנים שהממסד לא בהכרח ממהר לקדם. זה מאפשר לאומן לצמוח "מלמטה". הקהל חווה את האומן בצורה אינטימית ומרגיש אחריות, לא רק לארח אותו, אלא גם להפיץ את השמועה ולעזור להופעה הבאה להתרחש.

העלויות

יש מספר מודלים – הופעה ללא תשלום מראש, שבסופה עובר כובע בין המשתתפים עם המלצה למינימום תשלום, אך כל אחד משלם כפי רצונו ויכולתו. אחותי העדיפה שההופעה תהיה אצלה בסכום נקוב לכל משתתף (היא לא רצתה להעמיד את האורחים במצב שהם צריכים לחשוב כמה לתת). שתי צורות התשלום לגיטימיות. האומן מרוויח גם מדיסקים שהוא מוכר בהופעה.

התארגנות להופעת סלון

את החומר הפרסומי האמן מספק. האמן גם יכול להפיץ את המידע על קיום ההופעה ברשתות החברתיות. אך את עיקר ה"שיווק" עושים המארחים בין חבריהם בוואטסאפ, בטלפון ובפייסבוק. המארחים מארגנים את הכיבוד הקל. האומן מביא בדרך כלל את ההגברה (במידה וצריך).

ועכשיו לפרסומות:
אודה לכם אם תוכלו לשתף דף זה עם אנשים שאוהבים מוסיקה ויתכן ויהיו מעוניינים לארח אותי בסלון שלהם להופעה.
אם אתם רוצים לשמוע עוד פרטים על איך מארגנים הופעה כזו אצלכם בסלון, אז התקשרו אלי 0525674401

רוצים לקרוא מה כותבים על הטרנד של הופעות סלון בתקשורת? הנה מספר קישורים:

ערב טוב דירה 14! המוזיקאים הישראלים כובשים את הסלון (גלובס)

עזבו אתכם מהפקקים: אלו האמנים שיופיעו אצלכם בסלון (מעריב)

רוצים הופעה של אסף אמדורסקי אצלכם בסלון? (ynet)

דילוג לתוכן